Politika zasebnosti

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV STRANK IN SPLOŠNI POGOJI UPORABE SPLETNE STRANI

V tem dokumentu so navedene informacije o tem, katere osebne podatke ponudnik spletne strani (v nadaljevanju ASTRA NOVA D.O.O.) o uporabnikih spletne strani in trgovine pridobiva in obdeluje, na kateri pravni podlagi jih pridobiva in obdeluje, s kakšnim namenom jih uporablja in komu jih lahko posreduje. Poleg tega so v okviru dokumenta navedene tudi pravice uporabnika spletne strani, v povezavi z uporabo in obdelavo osebnih podatkov uporabnika spletne strani ter splošni pogoji uporabe spletne strani.

Ponudnik spletne strani:

ASTRA NOVA D.O.O.,
KOSOVELOVA ULICA 10,
2000 MARIBOR,
ID za DDV: SI48644595, matična št.: 5636841000.

1. SPLOŠNE DOLOČBE

Uporabo spletne strani (brskanje, odpiranje povezav, branje vsebine in podobno) štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s spodaj navedenimi splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se kot obiskovalec spletne strani s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate. Ponudnik si pridružuje pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, tako da novo različico objavi na spletni strani. Spodaj navedeni splošni pogoji veljajo za celotno spletno stran in za vse njene posamezne dele, kot so razdelki, podstrani ali obrazci, v kolikor za posamezen del izrecno ni določeno drugače.

2. VSEBINE NA SPLETNI STRANI

Obvestila, prispevki, članki, publikacije, besedila in druge vsebine, objavljene na spletni strani (v nadaljevanju: vsebine), so nastale z najboljšim namenom podati obiskovalcem spletne strani (v nadaljevanju: uporabniki) koristne in uporabne vsebine za njihovo delo. Ponudnik skuša po svojih najboljših močeh z vzdrževanjem spletne strani zagotavljati točnost in pravilnost teh informacij in vsebin ter pravilno delovanje obrazcev. Ponudnik na spletni strani objavlja predvsem informacije o materialu in izdelkih, ki jih trži v svoji fizični poslovalnici. Ponudnik na spletni strani objavlja le informacije, ki so v (neposredni ali posredni) povezavi z uporabniki. V primeru, da se na spletni strani objavi informacija, ki je pridobljena iz drugih virov, se ob njej navede vir oziroma se na to opozori s spletno povezavo do vira. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin ali obrazcev na spletni strani brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb. Na spletni strani so objavljene tudi povezave, ki kažejo na spletne strani drugih oseb. Na delovanje teh strani in na njihovo vsebino, ponudnik ne more vplivati in ne sprejema nikakršne odgovornosti za točnost tam objavljenih informacij in vsebin.

Grafični material (slike, skice, fotografije) so pridobljene:

 1. na spletnih straneh, ki nudijo brezplačen prenos vsebin (pixabay.com, adobe stock)
 2. od lastnih dobaviteljev
 3. lasten arhiv
3. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI PRI UPORABI SPLETNE STRANI

Obiskovalci spletne strani uporabljajo spletno stran, njene dele, vsebine in informacije izključno na lastno odgovornost. Ponudnik spletne strani ne prevzema nobene odgovornosti v primeru, če uporabnik spregleda kakšno pomembno informacijo ali drugo vsebino, ki je bila objavljena na spletni strani ali na drugačen način posredovana ponudniku. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za točnost in pravilnost informacij/vsebin, objavljenih na spletni. Ne prevzema odgovornosti zaradi spremembe že objavljenih informacij ali vsebin in ne prevzema odgovornosti za morebitno nastalo škodo, ki bi obiskovalcu spletne strani nastala zaradi napačne uporabe tam objavljenih informacij ali vsebin, vključno s škodo zaradi izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube ali okrnitve dobrega imena, izgube poslov ali izgube podatkov.

4. OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV NA PODLAGI ZAKONSKIH OBVEZNOSTI

Ponudnik varuje osebne podatke obiskovalcev spletne strani, ki so mu posredovani z njeno uporabo. Osebne podatke se obdeluje izključno za namene, za katere se lahko zbirajo v skladu z veljavno zakonodajo (Zakona o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1-UPB1 (UL RS, st. 94/07) in s Splošno uredbo o varovanju podatkov- Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES). Vaše identifikacijske in kontaktne podatke in podatke o nakupih, imetnik spletne strani uporablja in obdeluje zaradi upoštevanja veljavnih pravnih predpisov in v skladu z njimi:

 • Obligacijski zakonik (OZ),
 • Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot),
 • Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1),
 • Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR),
 • Zakon o računovodstvu(ZR),
 • Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom),
 • Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-1).

V ta namen imetnik spletne strani osebne podatke hrani največ 10 let, po zadnjem izdanem dokumentu.

5. PRIJAVA NA E-NOVICE

Ponudnik obiskovalcem spletne strani ponuja naročilo na elektronske novice (e-novice). Pri naročilu na e-novice ponudnik zbira vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec. Ponudnik te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novicah in dogodkih in jih ne bo posredoval tretjim osebam. Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite, kar lahko storite kadarkoli. Obveščanje po elektronski pošti se ne izvaja preko spletne strani www.astranova.si. Z vpisom elektronske pošte v rubriko “prijava na e-novice”, se šteje, da soglašate, da ponudnik vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja, ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete. Osebnih podatkov ponudnik ne jemlje za samoumevne in z njimi ravna v skladu s Pravilnikom o zasebnosti. Ponudnik spletne strani uporablja MailChimp kot marketinško avtomatsko platformo. S klikom na spodnji gumb uporabnik potrdi, da se posredovani podatki prenesejo na MailChimp, z namenom procesiranja, v skladu s pravilnikom in pogoji o zasebnosti. Ob obisku spletne strani se nekateri podatki (npr. datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistično obdelavo podatkov. ASTRA NOVA D.O.O. osebnih podatkov, vključno s kontaktnimi informacijami, ne bo uporabljal za nobene druge namene ter jih brez izrecnega vnaprejšnjega dovoljenja posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, ne bo posredoval tretjim osebam, razen če bi bil k temu zavezan na podlagi takrat veljavne zakonodaje.

6. PIŠKOTKI

Spletna stran uporablja tekstovne datoteke (t.i. piškotke), ki jih shrani v naprave, s katerimi uporabniki interneta dostopajo do spletne strani in so namenjene prepoznavanju naprav. Spletna stran uporablja piškotke z namenom zbiranja podatkov o njeni uporabi za izboljšanje uporabniške izkušnje. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik. Njihovo shranjevanje lahko uporabnik spletne strani omeji ali onemogoči. Že shranjene piškotke lahko uporabnik spletne strani nadzira ali izbriše preko svojega spletnega brskalnika. V primeru, da uporabnik piškotke izbriše ali poteče rok za njihovo veljavnost, bo spletna stran uporabnika ponovno opozorila na njihovo uporabo. Več informacij o nastavitvah piškotkov in o načinu njihovega brisanja v posameznem spletnem brskalniku najdete na tej povezavi: allaboutcookies. V primeru dodatnih vprašanj oz. težav z brisanjem nas lahko kontaktirate. Za vsebino spletne strani allabboutcookies.org ne odgovarjamo. Spletna stran je v angleškem jeziku.

7. PRAVICE UPORABNIKA DO DOSTOPA, PREGLEDA, IZBRISA IN OMEJITVE OBDELAVE, PRENOSA, UGOVORA IN PRITOŽBE

Vsak posameznik lahko od ponudnika zahteva, da umakne na spletni strani objavljene njegove osebne podatke, kar zajema tudi slikovni ali video posnetek, na katerem se posameznik pojavi. Ponudnik bo v tem primeru osebne podatke, brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu po prejemu obvestila, umaknil s spletne strani. V primeru, ko ne namerava izpolniti take zahteve, mora to utemeljiti. Ponudnik ne odgovarja za objavo teh podatkov oz. posnetkov na drugih strežnikih, kjer jih objavijo druge osebe. V kolikor ste odkrili napako, netočnost, neažurnost ali drugo pomanjkljivost na spletni strani, nam to prosim sporočite na astranova@siol.net. Na isti naslov nam lahko sporočite tudi vaše zahteve za dostop, pregled, izbris in omejitev obdelave ali prenosa osebnih podatkov. V zvezi z uveljavljanjem pravic uporabnika spletne strani, se lahko tudi osebno oglasite v naših prostorih, kjer prejmete obrazec.

Pravica do pritožbe

Uveljavljanje zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico do pritožbe pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru domneve, da vaše osebne podatke obdelujemo v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu na naslov Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana.

 

8. AVTORSKE PRAVICE

Vsebine, grafični in drugi elementi na spletni strani so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

 

9. OBRAZCI

Pokličite nas ali nam pošljite elektronsko sporočilo na elektronski naslov, ki ga najdete na spletni strani za:

 1. IZJAVA O OBSEGU IN NAMENU UPORABE OSEBNIH PODATKOV
 2. ZAHTEVA ZA POPRAVEK ALI DOPOLNITEV OSEBNIH PODATKOV
 3. PREKLIC UPORABE IN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV
 4. UGOVOR ZOPER OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV
 5. ZAHTEVA ZA IZBRIS ALI OMEJITEV OSEBNIH PODATKOV
Scroll to Top